Doğal Sultani Bamya
Sultani Bamya türü hem yemeklik hem de konservelik için uygun olan bu tür yumuşak ve lezzetli tadıyla çokça tercih edilen bir bamya türüdür.
Tohum ekim zamanı Nisan - Mayıs
1000 m2 ye atılacak tohum 2 - 4 Kg
Hasada gelme süresi 45 - 65 gün
Verim 1 - 3 Ton
Sultani Bamya Tohumu Yetiştiriciliği Toprak Hazırlığı: Sultani bamya toprak seçiciliği yapmayan bir sebzedir.
Çimlenme zamanında fazla nemden konularak tohumun çürümesi engellenmelidir. Toprağın kumlu, geçirgen ve PH 5-8 değerleri arasında olması ideal üretimi sağlar. Ocakların üzerine yanmış çiftlik gübrelemesinin yapılmasıyla kalite yükselir.
Ekimi: Nisan ve Mayıs aylarında ekimi tavsiye edilen sultani bamya tohumları ocak ocak dikilerek daha sonrasında isteğe seyreltme yapılabilir. Sultani bamya için uygun sıcaklık 12-22 derecedir.
Ekim Derinliği 2 - 4 Cm Sıra Üzeri
Ekim Mesafesi 10 - 20 Cm
Sıra Arası Ekim Mesafesi 35 - 45 Cm
Tahmini Çimlenme Günü 10 - 18 Gün
Sulama: Bamya yetiştiriciliğinde küllenme hastalığına sebep olduğu için yağmurlama sulama kesinlikle yapılmamalı salma sulama yapılmalıdır.
İlk meyvelerle birlikte yapılan sulamalar önem verimi artırdığından dolayı önem kazanmaktadır.
Gübreleme: Sultani bamya üretiminde gübrelemeye pek ihtiyaç duyulmaz.
Ancak kaliteli ürün almak için dekara 3-4 kg azot,8-10 kg P2O5,10-12kg K2O kullanılabilir. Ayrıca dekara 2-3 ton yanmış hayvan gübresi kullanılabilir ancak bitki boyunun çok fazla uzamaması için azotlu gübre kullanımı kontrollü olarak yapılmalıdır.
Sultani Bamya Yetiştiriciliğinde Verim Ve Hasat Sultani bamya, çiçeklenmeden 2-3 gün sonra pazara uygun taze olarak toplanır. Her toplamadan sonra şerbet verilir. Böylece hasat süresi 1.5-4 ay arasında değişkenlik gösterir. Verimi 2-4 ton/dekar olarak değişkenlik gösterir.
.
Gönderilecek Tohum : 5 gr
.